söndag, februari 17, 2013

Fototriss - Gemenskap


 När jag var in och kollade vad som var veckans  Fototrissen i går kväll så kände jag att jag nog hade den i kameran efter gårdagens skörd.
I Badhusparken i Östersund frodas nämligen gemenskapen varje dag nu när själva Vinterparken är klar för säsongen. Invigningen var förra helgen och i går var vi dit för att grilla och frottera oss med de andra. Varje år ordnar de Medvinden, en isväg mellan Östersund och Frösön, det är även öppet till Odensala, och man kan åka skidor, skridskor eller gå. I själva parken så sätter de upp flera stora grillar och håller eldarna igång så man kan grilla om man vill. Det finns skridskobanor, pulkabacke, hundspann och häst och släde att åka. De bygger upp "Birgers" borg varje år och i år har de verkligen smyckat och gjort fint med lampor osv.. Birger är vårt Storsjöodjurs son, de bygger för övrigt även upp en snöskulptur även av honom varje år som man får leka på. Det är också försäljning i bodarna efter strandpromenaden. En bra dag var det och jag bestämde mig för att i år prova att åka långfärdsskridskor vilket jag aldrig gjort, men det blir om ett par veckor först.11 kommentarer:

 1. Oj vad jag blev sentimental nu. Så härligt med de olika formerna av aktiviteter i och omkring badhusparken! Vilken gemenskap!!
  Är det Thomée som ligger infryst vid kajen?

  Jag är född och delvis uppväxt i Östersund - tillbringade många härliga dagar i denna fina park en gång i världen....

  SvaraRadera
 2. Ser skoj ut!
  Snöborgar är en mycket bra ide, vi har fått en i min stad också, för några år sedan.

  AX

  SvaraRadera
 3. Det var ju en speciell sorts gemenskap, Passar trisstemat perfekt.

  SvaraRadera
 4. WOW / Det ser otroligt trevligt ut däruppe i norr trots att allt är liksom blått.
  Hundarna påminner mej om när jag såg starten till Iditaroad tävlingen i Alaska.
  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 5. Härliga gemenskapsbilder! Eftersom jag själv tidigare har kört hundspann måste jag ju säga att den sista med draghundarna blir min favorit!

  SvaraRadera
 6. Verkligen en kul triss du har! Provade du att köra hundspann?

  SvaraRadera
 7. Väldigt fina bilder på gemenskap! Annorlunda, men ändå vardagliga. Lyckat!

  SvaraRadera
 8. Helt andra aktiviteter än här omkring ... hehe. Ser väldigt trevligt ut och passar väl alldeles utmärkt till den fototrissen!

  SvaraRadera
 9. fin triss! =) Jag skulle vilja åka släde efter hund någon gång i mitt liv =)

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra bilder! Det är något speciellt med Norrland med annorlunda aktiviteter. Storslagen och vacker natur. Jag vet inte om jag kommenterar Dig här eller på bloggspace, fast jag har haft ett par veckors uppehåll runt påsk. Hoppas allt är bra med Dig! Själv mår jag utmärkt bortsett från att jag inte kan sitta så långa stunder p.g.a. "ändan" (ischiasnerv i kläm). Här väntar jag på våren, som TV4 säger ska komma i morgon, idag mycket mulet men någonting ligger i luften så jag gick en stavgång och blev mycket pigg av att komma ut i ljuset.
  Hoppas Du har en skön helg! Kanske åker du långfärdsskridskor?
  Kram
  Ulla

  SvaraRadera