onsdag, april 22, 2009

Hur sjuk kan man vara?

http://www.metro.se/2009/04/21/66783/min-dementa-mor-valdtogs/

Hur kan man låta lägga ner utredningen? Både på detta som jag länkat till här, och Sophie som det har varit sådana skriverier om för tillfället, så ingen kan väl ha missat det!
Ibland så har jag verkligen full förståelse för att man tar lagen i egna händer! Även om det inte är något jag förespråkar, så vet jag faktiskt inte hur jag själv skulle göra om jag som närstående hamnade i en sådan här situation, och så lägger de NER eller FRIAR!!!
.................................
Ja, det är svårt att veta hur man skulle reagera! Ta bara händelsen i Rödeby! Å ena sidan, så förstår jag föräldrarna till pojken som blev skjuten. Fruktansvärt! Det var ju ett barn! Det var ju deras barn! Jag skulle nog bli tokig om jag ansåg att han som sköt inte fick ett tillräckligt straff. Skulle nog kunna se till att han blev straffad på något annat sätt också.

Å andra sidan, så förstår jag denna pappa också. Han vars barn blivit så utsatt av dessa snorungar i flera år. Jag förstår hans frustration! Han provar att få dem att sluta men inget hjälper. Om jag går till mig själv när det gäller mina barn, hur skulle jag göra? Det är ju inget jag skulle göra i första hand, men om trakasserierna har pågått i flera år och man har provat att prata med föräldrar, polis, skola, och inget händer! Så ja, i en pressad situation skulle jag nog också kunna skjuta! Det är MINA barn, och då blir jag ett lejon!!!

En händelse ur 2 perspektiv! Och jag har full förståelse för bägge parter! Svårt!

2 kommentarer:

 1. Ja du,,helt otroligt hur allt kan gå till,,man fattar inget.Därför undviker jag istället att följa dessa hemska nyheter,,bara jobbigt när folk som kan bära sig åt hur som helst bara kan få gå sedan. Fin sida du fått föresten:-) Jag har varit lite dålig uppdaterad på din sida,,inte varit så aktiv på bloggen. Men skall bli bättre med det. Ha en fin kväll resten av kvällen :-)

  SvaraRadera
 2. Hejsan vännen!
  Jag bor nära Rödeby och jag vill inte ta någons sida. Men jag tycker inte om hur mopedgänget mobbade och ofredade den stackars förståndshandikappade killen. Den stackars familjen fick ju aldrig vara ifred. Min son har varit klasskamrat med honom på särskolan. Jag efterlyser föräldraransvaret för föräldrarna visste vad ungdomarna höll på med. Dem visste att både socialen och polisen pratade med deras ungdomar om allt detta. Så min fråga varför gjorde föräldrarna inget då hade det kanske inte gått så här långt. Det är lätt att vara efterklok.
  Sköt om dig och ha en fortsatt trevlig kväll.
  Kram marina

  SvaraRadera