måndag, augusti 10, 2009

Tror jag är en sur strömming!

I dag fick vi en lapp i våran brevlåda om den årliga surströmmingsfesten vid Dans brygga! Nu brukar vi inte var med på byns påhitt. Av olika anledningar! Inte så att vi har något emot de andra absolut inte (eller hade), men vi har valt att hålla en låg profil när det gäller fester med byns invånare! Men i alla fall så i dag när vi får denna lapp, så kände jag att jag blev lite lätt irriterad! För på lappen står det att, varmkorv + bröd finns till barn och "fegisar". Tänker jag efter så har det stått så de 2-3 sista åren! Men nu börjar jag surnatill känner jag! Vad då fegisar??? OM man inte tycker om surströmming, är man en fegis då?
Om man inte tycker om pizza eller pannkaka behöver man inte stå ut med att bli kallad fegis, för ingen skulle ens komma på tanken! Men av någon anledning så är man det när det gäller denna fisk! Varför?
Kan någon tala om det för mig, och inget" bor man i Norrland så ska man äta surströmming". Jag vill inte ha någon halvdan förklaring, utan den ska hålla i en rättegång annars så gills den inte!Nä, det är nog tur att vi inte blandar oss med byn på detta vis, för jag skulle antagligen inte hålla käft och det skulle nog inte vara så bra för grannsämjans skull!

3 kommentarer:

 1. Hejsan vännen!
  Tycker att det var en otrevlig lapp i er brevlåda. Alla behöver inte gilla surströmming. Jag tycker inte om det bara lukten av den får mig att fly. Det är väl upp till var och en vad man vill göra på sin egen fritid. Jag skulle aldrig gått på sådana saker. Jag är mån om mitt privatliv och vill umås med dem jag vill. Sköt om er alla och ha en fortsatt bra dag.
  Kram marina
  P.s så söt din dottter var när hon var liten och nu är hon ännu sötare.

  SvaraRadera
 2. Ha ha, men det är ju på skoj ju! jag brukar mobba Håkan lite för att han inte äter. har jag sruströmminshippa får Håkan äta kräftor och ha "löjlig hatt". Det är ju på skämt och han har suttit där, som stolt "ickeätare". Jag tycker inte att du ska ta illa vid dig i alla fall.

  Och den hållbara "ursäkten" till ett sådant beteende är ju så klart att på ett skojfriskt sätt tala om att ALLA är välkomna även om de inte råkar gilla surströmming. Inbjudan var ju absolut inte till för att racka ner på någon och lite fegt är det ju att inte äta surströmming! Nej då, så klart inte!! Fegis kallas det ju bara för att det är en speciell doft och smak på surströmming, pizza har ju inte lika kontroversiell (om jag får använda detta ord i detta sammanhang) smak så det anses kanske inte lika järvt att äta det som nämnda firre.

  Personligen planerar jag ett surströmmingskalas men ska tänka på formuleringen, har aldrig tänkt på att någon skulle kunna bli sårad av en sådan kommentar. Hm..huvva vad sugen jag blir nu :-) på fisk alltså inte på att såra :-D

  SvaraRadera
 3. Ja, jag förstår att det är på skoj men jag tycker inte att det är skojigt! Och sårad blir jag inte bara irriterad. Drar en liten liten parallell till- " vadå, törs du inte röka? Fegis!" Nä, det kanske var att hårddra det, men ändå! Och att dra samma "skämt" år efter år, nä det banar verkligen väg för irritation från min sida!

  SvaraRadera